Korte introductie

      Geen reacties op Korte introductie

Even een korte introductie.

Ik ben Martin, 57 jaar, ik woon in De Ronde Venen, een gebied tussen grofweg Amsterdam en Utrecht. Het modelvliegen is overgedragen door mijn vader. Ik vlieg inmiddels al ruim 40 jaar. Mijn vader stimuleerde mij in het zelf bouwen en vliegen van deze modelvliegtuigen. In deze huidige tijd wordt er bijna niet meer zelf gebouwd. Ook ik doe daar noodzakelijk aan mee, simpelweg omdat de vliegtuigen waar ik het meeste mee vlieg, niet zo mooi en goed zelf te bouwen zijn. Deze worden uit hoogwaardige kunststoffen gemaakt, carbon, glasvezel, Epoxy enz enz.

Mijn modelvliegtuigen zijn onder te verdelen in (motor) zwevers, en en gemotoriseerde (schaal)modellen. Door de vele regels heb ik enkele jaren geleden besloten om geen verbrandingsmotoren meer te gebruiken.

Ik zal proberen om hier de diverse projecten die ik al heb gedaan, en nog zal gaan doen hier te plaatsen.

Toevallig liep ik enkele jaren geleden tegen een zwever aan, die je met een krachtige zwaai in de lucht moest gooien… De uitdaging was om deze zwever dan zo lang mogelijk in de lucht te houden door middel van wind en opstijgende warme lucht (thermiek) Dit wordt de F3K klasse genoemd. Soms doe ik mee aan een georganiseerde wedstrijd, voornamelijk om andere ‘idioten’ te treffen, en technieken te leren.

Uit deze klasse, is de F5K klasse geboren. Hetzelfde principe, alleen gemotoriseerd. Deze klasse is nieuw voor mij, maar ik wil gaan kijken of ik hier ook zoveel plezier aan kan beleven als aan F3K.

De motor modellen vlieg ik al veel langer. Eerst met brandstof motoren, later ben ik overgeschakeld op elektrische aandrijving. Deze modellen hebben verschillende vormen, van fantasie tot (semi) schaal.

Motor:

Een andere hobby is mijn motor. Zowel het sleutelen aan, als het rijden met mijn motor. Na een ernstig motorongeval in 2018, was het motor vuurtje eigenlijk gedoofd.

Een kennis kwam begin 2022 bij mij met de vraag of ik een motor sleutelproject zag zitten.

Na veel aarzeling ben ik eens gaan kijken en raakte geïnteresseerd om een 75% gedemonteerde motor onder handen te nemen. De vorige eigenaar zag het niet meer zitten, dus heb ik deze motor van hem overgenomen met in mijn achterhoofd dat dit enkel een ‘therapie’ project zou zijn.

Echter, gaandeweg kreeg ik het gevoel om te proberen of ik met deze motor mijnzelfvertrouwen en plezier in het motorrijden weer terug zou kunnen krijgen. Ik ben er nog lang niet maar de motor is klaar en ik heb er enkele keren mee gereden. Dat ging eigenlijk best goed en lekker zodat ik heb besloten om deze motor voorlopig te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *